Gode tips

Lad dit barn komme på en personlig rejse

Når det kommer til at ruste vores børn til at blive selvstændige mennesker, så er det også et faktum, at vi på et tidspunkt bliver nødt til at give slip på dem. Det gør vi, fordi det giver dem plads til at gro og plads til at blive deres eget individ. En god måde at starte denne proces på er ved at lade barnet komme en tur på efterskole, hvor man kan få lov til at sætte sig selv i en anden kontekst og opleve nogle nye sider af sig selv.

Derfor er efterskolen et frirum

Som ungt menneske kan man nemt blive fanget i de samme rutiner, som man har været i lige siden man startede i skole for første gang. Det er ikke et særligt uforudsigeligt liv, og det meste er allerede bestemt på forhånd. Efterskolen er en god måde at komme væk fra denne fastlåste hverdag og komme et helt andet sted hen, hvor man på sin vis er uafhængig af sine forældre og på den måde kan finde ud af, hvem man selv er uden forældre. Det kan være et godt sted at starte for mange, der er på vej mod at blive deres egen person.

Fordyb dig i næsten alt

Det gode ved efterskoler er, at der findes så mange forskellige typer. Man kan prøve alt fra håndboldefterskoler til gymnastikefterskoler og musikefterskoler. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser og nogle vælger også at fordybe sig i deres tro og sætte spørgsmålstegn ved nogle nye aspekter af den med kyndig vejledning. Hvis dit barn gerne vil fordybe sig i kristendommen, så er der også rig mulighed for dette, for eksempel på en kristen efterskole i Vestjylland, hvor der er fokus på menneskets og dets relation til de højere magter og det vi kan lære af Biblen.

Similar Posts