Gode tips

Regler for udlejning af sommerhus

Hvis du har et sommerhus, som du ønsker at udleje, er der nogle regler på området, som er vigtige at sætte sig ind i. Der er flere og flere sommerhusejere, der er begyndt at udleje deres sommerhus i de måneder, hvor de ikke selv bruger den. I den sammenhæng vil der i de nedenstående afsnit være en gennemgang, når det kommer til udlejning af sommerhus regler.

Hvor meget må man udleje sit sommerhus?

En af de regler som er vigtige at have styr på, hvornår du må udleje dit sommerhus. I tidsintervallet fra d. 1 april til d. 30. september, som er sommerperioden, er der ingen grænser for, hvor meget du må udleje dit sommerhus. Reglerne er derimod gældende i tidsintervallet fra d. 1 oktober til d. 31 marts. I denne periode må du sammenlagt udleje dit sommerhus i 13 uger.

Det er dog vigtigt at pointere, at efterspørgslen for sommerhuse er størst i sommerperioden, hvor du ikke vil opleve den samme interesse i de resterende måneder. Så det plejer aldrig at være et problem at overholde reglerne, når det kommer til sommerhus regler.

Lejeindtægten er skattepligtig

Det er ligeledes en regel på sommerhusområdet, som siger, at lejeindtægten er skattepligtig. Der er to måder, hvorpå du kan opgøre det. Den ene måde er et fast bundfradrag, og den anden måde er et regnskabsmæssigt fradrag. Bundfradraget er 41.800 kroner, som du ikke skal betale skaf af. Når lejeindtægten overstiger dette beløb, skal du betale 40 % skat af resten som almindelig kapitalindkomst.

Det regnskabsmæssige fradrag fungerer på den måde, at du kan trække de faktiske udgifter som markedsføring, vedligeholdelse og inventar fra din lejeindtægt. Det betyder så, at hvis du lejer dit sommerhus ud i 10 uger i løbet af året, kan du fratrække udgifterne 10/52. Det er helt op til dig, hvilken metode du finder mest relevant.

Similar Posts