Generelt Gode tips

Skal man tage stort kørekort for at køre autocamper?

autocamper kørekort

Skal man på kør-selv-ferie, så er der en masse regler som man skal sætte sig ind i – både i ind- og udland. Har du og din familie en drøm om at komme på kør-selv-ferie i en autocamper, så er der naturligvis også nogle regler som du skal sætte dig ind i her. En autocamper er som meget bekendt et markant større køretøj, end en almindelig personbil. Der er derfor nogle regler omkring det nødvendige kørekort.

Lille eller stor lastbil kørekort?

Indtil 2013 var der kun en type kørekort som galt autocampere, hvilket var kategori D, som buschaufførerne tog. Dette var noget af overdrivelse for at få lov til at føre en autocamper til privat brug. Man lavede derfor en udvidelse af kategori C kørekortet, hvilket er stort kørekort til lastbiler. Det nye kort kom til at hedde C1, og kaldes i daglig tale for lille lastbil – eller autocamperkørekortet. Siden 2013 har flere og flere køreskoler derfor været ud og investere i autocampere til skolebrug, så de nu kunne tilbyde deres køreskoleelever kørekort i denne kategori.

Hvad er definitionen for C1 kørekortet?

Har du et kørekort med kategorien C1 må du altså føre et motorkøretøj som har en totalvægt på mellem 4.000 kg. og 7.500 kg. – og har en længde på mindst 5 meter. Tophastigheden på køretøjet er 80 km/t. Hertil er det også tilladt at koble et påhængskøretøj, med en totalvægt på højst 750 kg. på køretøjet.

Så er drømmen at kunne køre på kør-selv-ferie med hele familien næste gang i skal afsted – og skal det være i en autocamper. Og har du endnu ikke det nødvendige kørekort, til at føre en autocamper. Så er det bare med at få det gjort, så i kan komme afsted på jeres drømmeferie næste år. Leder du efter en køreskole som tilbyder kategori C1 kørekortet, så kan du finde en lige her.

Similar Posts